Carti

Despre Eu et al.:

Lucian Dan Teodorovici (în Dilema Veche): „Adică dincolo de dezinhibările de limbaj atît de hulite în ultima vreme, dincolo de umorul pe care unii, ceva mai numeroşi decît în vremuri gogoliene, nu-l consideră artă în sine, Alex Tocilescu este scriitor în tot sensul cuvîntului. Începînd de la stil pînă la mesaj”.

Terorista: „Sint o gramada de povestiri umoristice, unele cu japonezi, unele cu animale, unele cu 2 Mai si Vama Veche, unele cu altele. Impecabil scrise. De un cinism adorabil. Cu poante seci de mai mare dragul. Ingrozitor de misogine la modul super-haios. Cu grenade aruncate in cap la oameni. Cu friptura de ingerasi.”

Lucia: „O consider ca vina cea mai mare o poarta autorul acestei penibile carti – din colectia clasica de 5 lei. Cum e posibil sa se prevaleze de un nume cunoscut (tocilescu) – zic cunoscut si nu faimos, pt. ca si filmele pe care ni le recomanda la tvr1 fratele regizor nu sunt la inaltimea meritelor pe care chipurile le-ar avea ca regizor, ba chiar sunt o totala pierdere de timp! Asa ca ce pretentie sa ai de la scriitor, dar nici chiar asa”

Grigore Bulub: „Carti scrise de bagabonti batrani si onanisti cu privirile injectate de emotzie, care isi zic scriitori. Haidetzi baa, lasati abureala, stim ce scule sunteti.”

Vigilentul: „Cat de bolnav si de deviat poti sa fii ca sa scrii mizerii de-astea, pe care sa le arunci apoi pe piata? Cat de nebun poti sa fii ca sa publici pornografie pura, mascata siret intre coperti desenate cu imagini ale unor copii? Cat de rau intentionat poti sa fii ca sa lasi astfel de carti intr-o librarie din care pot fi cumparate oricand intre orele 9 si 18?? Aud? Raspunde cineva si la intrebarile astea?”

Raluca: „This is such an exact depiction of Romanians that half the time you don’t know if you’re supposed to laugh hysterically or be embarrassed out of your skin. That and a few weird storied like the one about keeping a bunch of angels in the fridge and grilling them for lunch.”

Ionuca: „In afara de vreo 2-3 povestiri digerabile si un citat dragut, cartea nu mi-a placut deloc, m-a enervat si m-a facut sa simt imi pierd timpul citind. Au fost cei mai prost cheltuiti 4 lei din viata mea. Mai bine imi luam un kg de portocale sau o ciocolata.”

Le Petit Mouton: „Din ce cauza nu-mi place Eu et al. al lui Alex Tocilescu?
Din toate motivele aparente.”

Ruki: „e genul ala de carte in care fiecare „cur”, fiecare „tata” se lafaie exact acolo unde trebuie, in propozitia potrivita din povestirea potrivita. lectura placuta, de speriat varstnice in metrou.”

Supastar: „O carte super, ce contine o serie de texte scurte, unele care parca vorbesc de viata reala a autorului, altele parca nu, desi nu se stie niciodata prin ce experiente SF trece fiecare. De la dramatic la comic, e o carte pe care nu o poti lasa din mana pana nu o termini si asupra careia poti reveni, fara sa te plictiseasca recititul. Deci, thumbs up pt alex tocilescu!”

pcDan: „unde este „minia proletara” orientata catre „colegul de condei” Alex Tocilescu cu al sau „Eu et al”. Cit de benefica este aceasta „productie literara” scrisa de creierul baietelului din pantalonii autorului pentru sanatatea morala a „boborului”?”

Playboy România: „Alex Tocilescu devine, o data cu povestirile sale de debut din Eu et al.  o voce autorizata a noii generaţii de scriitori romāni eliberaţi de toate inhibiţiile, nu doar de tabuuri lexicale.”

Despre Carne Crudă:

Felix Nicolau (în Luceafărul): „Romanul are forţă datorită vitezei, antidescriptivismului şi alergiei la lirism. Alex Tocilescu este, în cele din urmă, un excelent autor de proză scurtă, aşa cum s-a putut observa în culegerea de nuvelete Eu et al., publicată la Polirom în 2005. […] Şi în roman capitolele sunt colate, fiecare dintre ele constituind o unitate autonomă. Nu se încheagă o construcţie monumentală, simfonică, dar, cel puţin, lectura nu cade în plictiseală, iar umorul oxigenează epicul ca un sânge fără pic de colesterol.”

Despre Standard n-a scris încă nimeni. Nu-mi rămâne decât s-o fac eu însumi, în curând. Voi încerca să fiu obiectiv. Nu voi reuşi.

2 gânduri despre „Carti

  1. Florina spune:

    Mi s-a intimplat foarte rar sa citesc o carte mai amuzanta, mai comica, mai articulata decit Eu et Al. Am trait revelatia de a ma regasi in aceste scurte povestiri in diferite ipostaze, razand in hohote de una singura.Si pentru ca mi-a placut atat de mult am facut-o cadou tuturor prietenilor mei…si pentru ca nu era foarte scumpa:))

  2. KRIS spune:

    mie mi-a placut f mult!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: